Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Een rookoven geeft specifieke smaak aan gerechten.
Met een rookoven is het mogelijk zelf de paling te roken, zalm te roken of andere gerechten die de zeer geschikt zijn voor het procedé. Denk bijvoorbeeld aan gerookte kaas of groenten. Gerechten zijn door het roken niet alleen langer te bewaren, ze krijgen ook nog eens een specifieke smaak.
Rookovens voor culinaire uitdagingen
De smaak die de rook aan gerechten geeft, wordt bepaald door het soort rookmot dat gebruikt wordt. De toevoeging van kruiden aan het mot geeft nog een extra unieke smaak. Met een rookoven kun je alle culinaire uitdagingen aan.
Voedsel bereid met een rookoven is minder vet
Omdat het roken van voedsel ervoor zorgt dat de bereiding zonder vetten en oliën gebeurt, kan een gerecht dat gerookt is gepromoot worden als een minder vette variant. Roken is wel een klusje dat wat voorbereiding vergt. Maar oefening baart kunst en binnen afzienbare tijd is het mogelijk de techniek onder de knie te hebben.
Experimenteren met rookovens
Een rookoven kan eigenlijk niet in een restaurantkeuken ontbreken, al is het alleen al om zelf te kunnen experimenteren met de verschillende typische rooksmaken. Rookovens zijn, inclusief de benodigde rookmot, verkrijgbaar bij www.barbequegroothandel.nl.